tarımsal tohum için ürünler (8)

Anason tohumu

Anason tohumu

Anason tohumları - Orta Çağ'ın başlarında Avrupa'ya getirilen bir baharat ve hızla mutfakta popülerlik kazandı. Antik medeniyetlerin rahipleri ve şifacıları anason tohumlarını takdir ediyordu - şifalı özellikleri bazen mucizeler olarak adlandırılıyordu. Mutfakta, anasonun tüm parçaları her türlü formda kullanılır. Anason tohumları, turşulara canlı bir tat vermek için eklenir. Eğer bunları defne yaprağı ve tarçın ile karıştırırsanız, soğuk et yemekleri için mükemmel bir ev baharatı elde edersiniz. Proteinler (g / 100g): 18,0 Yağlar (g / 100g): 16,0 Karbonhidratlar (g / 100g): 35,0 Enerji değeri (kcal / 100g): 360,0
Kişniş - Yağlı tohumlar

Kişniş - Yağlı tohumlar

Kişniş, yemeklerde baharat olarak ve parfüm, kozmetik ve sabun yapımında hoş bir aroma vermek için kullanılır. Bitki, iyi bir bal bitkisidir. Sosis, peynir, konserve et ve balık, turşular, likörler gibi yiyecekleri tatlandırmak ve güçlendirmek için yaygın olarak baharat olarak kullanılır; ayrıca Borodino ekmeği, şekerleme ve mutfak ürünlerine eklenir ve Almanya'da belirli türde bira ve likörlerin üretiminde de yer alır. Meyveden elde edilen uçucu yağ, parfüm ve kozmetiklerde, parfüm ürünlerine çiğdem, menekşe, gül, bergamot, zambak, limon vb. kokular vermek için kullanılan linalyl asetat, sitral ve diğer aromatik maddelerin sentezinde kullanılır. Uçucu yağ, teknoloji, sabun yapımı ve tekstil endüstrisinde de kullanılır. Uçucu yağ damıtıldıktan sonra, sabun endüstrisinde ve oleik asit üretiminde kullanılan yağlı yağ çıkarılır.
Rezene tohumları - HoReCa

Rezene tohumları - HoReCa

Dereotu tohumları, uzun zamandır neredeyse tüm turşulara ve salamuralara eklenmektedir. Turşu ve turşu salatalık, domates ve biberlerin tamamı ile birlikte tohumlar yerleştirilirken, lahana turşusunda yalnızca tohumlar kullanılır. Dereotu tohumları et ve balık yemekleri, her türlü sebze güveci ile, özellikle bezelye, fasulye ve mercimek yemekleri ile iyi bir uyum sağlar. Kullanım Alanları Soslar, çorbalar, konserveler, et yemekleri, tavuk yemekleri, garnitürler. Tat Baharatlı 100 gr için besin değeri. Protein (g / 100g)… 16 Yağ (g / 100g)… 15 Karbonhidrat (g / 100g)… 12 Enerji değeri (kcal / 100g)… 250
Dereotu tohumları - HoReCa

Dereotu tohumları - HoReCa

Roma İmparatorluğu'nda, seçkin gladyatörlere verilen dereotu sapları ve dallarından oluşan bir çelenk. Salatalar, aperatifler, çorbalar, ikinci öğle yemekleri hazırlamak için kullanılır. Kullanım Alanları Sıcak ve soğuk soslar, çorbalar, et yemekleri, kümes hayvanları yemekleri, balık yemekleri, yumurta yemekleri ve turşu yapımında kullanılır. Tat Acı ot 100 gr için besin değeri. Protein (g / 100g)… 16 Yağ (g / 100g)… 15 Karbonhidrat (g / 100g)… 12 Enerji değeri (kcal / 100g)… 250
Siyah susam tohumları - HoReCa

Siyah susam tohumları - HoReCa

Susam, diğer adıyla susam, Afrika'dan Avrupa'ya gelmiştir. Siyah tohumlar, beyaz veya kahverengi tohumlardan daha değerlidir. Retinol, B ve E vitaminleri, oleik ve linoleik asitler açısından zengindirler. Susam, insan vücudundaki hücrelerin yaşlanmasını yavaşlatabilen en etkili ürünlerden biri olarak tanınmaktadır. Siyah susam tohumları, salatalara eklenir, roka, rezene, balık gibi yemeklerle tatlandırılır. Bu tanelerin hoş baharatlı tadı, onları hamur işlerinde ve kozinaki yapımında başarılı bir şekilde kullanılmasına olanak tanır. Siyah susam, sushi yapımında vazgeçilmezdir. Kullanım Alanları Tüm türde hamur işleri ve tatlılar, meyveler, sıcak içecekler ve doğu mutfağının baharatlı yemeklerinin hazırlanmasında kullanılır. Tat Astringent bir tat, hafif acı. Besin Değeri 100 gr için. Proteinler (g / 100g)… 19,0 Yağlar (g / 100g)… 49,0 Karbonhidratlar (g / 100g)… 12,0 Enerji değeri (kcal / 100g)… 570
Safflower - Yağlı tohumlar

Safflower - Yağlı tohumlar

Aspir – eski bir yağ ve boya kültürü. Yağ tohumu olarak kullanılır, yağı margarin üretiminde kullanılır. Aspir boyası ile yapılan ürünler, aspir yağı özellikle kozmetolojide takdir edilmektedir. Vücutta sentezlenmeyen linoleik asit (yaklaşık %80) ile doymuştur. Linoleik asit, kan damarlarına elastikiyet kazandırır, vücudun önemli süreçlerini düzenler, nemlendirici etki gösterir ve yüksek penetrasyon kabiliyetine sahiptir. Aspir yağı, cilt üzerinde yumuşatıcı, güçlendirici ve besleyici bir etki yapar, hücresel fonksiyonları normalleştirir, kan dolaşımını iyileştirir, anti-inflamatuar bir etki gösterir, yüksek su tutma ve nem düzenleme yeteneğine sahiptir. Ayrıca, aspir yağı boyası, kozmetiklerin diğer bileşenlerini cildin daha derin katmanlarına aktif bir iletici olarak hizmet eder.
Kurutulmuş patlıcan - HoReCa

Kurutulmuş patlıcan - HoReCa

Bu solanaceae meyvesi, Persiya'dan Avrupa'ya geldi ve çeviri zorlukları nedeniyle sıkça "çılgın elma" olarak adlandırıldı. Patlıcan, Kafkasya'dan Rusya'ya geldiği için uzun süre "Ermeni salatalığı" lakabını taşıdı. Doğru bir şekilde kurutulmuş patlıcan, mantarların parlak bir aroması ve tadına sahiptir. Bu özellik, onu sebzeli yemeklerde veya her türlü kızartmada vazgeçilmez bir bileşen haline getirir. Kullanım Alanları Çorbalar, soslar, marine sosları, et, kümes hayvanları ve av yemekleri. Tat Baharatlı, acı, keskin Besin Değeri 100 gr. için. Proteinler (g / 100g)… 11 Yağlar (g / 100g)… 1,0 Karbonhidratlar (g / 100g)… 43 Enerji değeri (kcal / 100g)… 230
Spelt - Tahıllar

Spelt - Tahıllar

Bu bir tahıl ürünüdür. Olgunlaşma süreci, birçok fungal hastalığa karşı dayanıklıdır, bakıma ihtiyaç duymaz. Başak, kirden kapalıdır, biriken nemi kaybetmez, zararlılardan korunur. İçeriğinde bol miktarda protein, az kalori ve değiştirilemeyen birçok amino asit bulunmaktadır. Ayrıca diğer vitaminler ve çeşitli makro ile mikro besin maddeleri içerir. Ondan ekmek, lapalar, çorbalar, krakerler, soslar ve kremler, balık, et için garnitürler ve tatlılar gibi birçok farklı yemek hazırlanabilir.